awards_90

  • Home
  • Nieuws
  • brainLight gaat werkstress op de werkplek te lijf

brainLight gaat werkstress op de werkplek te lijf

Advertorial in Business Media juli 2015

Meer rust en bewuster leven

brainLight introduceert nieuw concept om (werk)stress te voorkomen en te bestrijden

Stress is tegenwoordig een serieus probleem in werk- en privésituaties. Langzamerhand beseffen werkgevers/werknemers en particulieren dan ook dat we meer ontspanning en rust moeten zoeken. Stress is immers vaak het voorportaal van een burn-out. Het Duitse brainLight Lounge komt nu met een concept dat stress helpt bestrijden en voorkomen. Ondernemer Theo Geominy licht dit toe.

Kwestie van juiste impulsen

“Licht-, geluids- en gevoelsimpulsen kunnen van positieve invloed zijn op de psychische en fysieke gesteldheid”, vertelt Theo. brainLight Lounge combineert die drie aspecten in een geavanceerde massage-lounger met daaraan gekoppeld een speciale led-bril en een koptelefoon. De stoel reageert op gewicht en lengte  van degene die erin zit en past via sensoren (bodyscan) de benodigde massage en infrarode verwarming aan. Tegelijkertijd zorgt hij voor muziek of gesproken tekst en voor bijpassende lichtimpulsen. Door die drie factoren te combineren bereikt brainLight Lounge de optimale rustsituatie voor de individuele gebruiker.”

Voor elke individuele behandeling

De individuele behandeling met de brainLight Lounge maakt gebruik van diverse technieken. De lounger is volledig af te stemmen op de persoonlijke stemming en zelfs op individuele spanningsklachten. De diverse programma’s duren 20 tot 40 minuten en zijn dus niet alleen thuis, maar ook voor of na het werk of in een werkpauze te doorlopen. Via luchtdrukkussens, rollen en 3D-shiatsumassagetechnieken maakt de stoel elke vorm van massage mogelijk. Dat maakt hem geschikt, voor bedrijven, ziekenhuizen en gezondheidscentra en voor particulieren. brainlight Lounge kent zelfs programma’s voor het bestrijden van oorsuizen en van slapeloosheid.”

Een praktijkvoorbeeld

Een goed voorbeeld van het succes van brainLight Lounge is de manier waarop BMW het systeem in zijn werkproces heeft geïmplementeerd. Theo: ”BMW zag al vroeg de voordelen van stressbestrijding in. Op het hoofdkantoor hebben ze daarom een geïsoleerde rustruimte met 14 loungers ingericht die de gehele dag door werknemers gebruikt kan worden, van het management tot de productiekrachten. Het stressniveau en het ziekteverzuim liep beduidend terug.
De werknemers waren meer ontspannen en hadden minder stressklachten dan voorheen.”

Uniek en exclusief

brainLight Lounge heeft een unieke anti-stress-beleving geschapen. Ziekte- en verzuimkosten kunnen zodanig worden teruggebracht, dat de investering gemakkelijk wordt terugverdiend. Bent u nieuwsgierig naar de werking ervan, neem dan eens vrijblijvend contact op met Theo Geominy.
Hij toont u graag de toegevoegde waarde van deze unieke systemen.

brainLight Lounge

Theo Geominy